HTML

Mindennapi elmezavar

Szeretném ismertetni a tajvani nyelvjárások változásait a gyarmatosítástól napjainkig, különösen kitérve a japán behatásra.

Friss topikok

  • _original: na igen, de a Beugrót megmentjük! Már 6300-an aláírták a petíciót, úgy hogy hajrá! mikvannak.hu/pe... (2008.05.18. 16:30) Que?

Linkblog

Mindennapi tudományunk

2008.05.18. 12:02 Barbrady

Ismeretterjesztő rovatunk mai kiadásában 3 fogalommal ismerkedhetünk meg. Ezek a lápfetisizmus, fetisizmus fetisizmus, fóbia fóbia.

Lápfetisizmus:
kialakulását a mocsárba fullasztást büntetésként alkalmazó kulturákhoz (főleg germán törzsek) köthetjük. Ilyenkor a halálbüntetést végrehajtó főpapok, de a kíváncsiskodók között is kiolthatatlan vágy gyúlhatott a mocsár kívánatos bűze, a szexisen csillogó békalencsék, a bujálkodva növő nád látványától vagy a békák bizsergető brekegésétől.  A kereszténység elterjedésével tűzzel vassal irtották ezt a szexuális aberrációt, de egyes források szerinte a püspöki karból sokan tartottak orgiákat a lápokban, ennek többek a törökök elől bujkáló magyar katonák is szemtanui voltak.

Fetisizmus fetisizmus:
amióta az emberiség életét nyomon kísérik a fetisizmusok, jelen van a fetisizmus fetisizmus is. A fetisiszták sokáig rejtőzködve kellett hogy együttéljenek szenvedélyeikkel, ami hatványozottan is igaz volt a fetisizmus fetisisztákra. Szinte faltól falig lopakodtak, folyamatosan kutatva a fetisizmusukat kiélőket, hogy ők is részesülhessenek a kéjből. Többen lettek áldozatai a fetisiszták utáni leskelődésnek, például az előbbi cikkben említett lápfeitisztákat kukkolók nem ismerve a járást elsüllyedtek. Manapság titkos belépőkkel járnak fetisiszta klubbokba, ahol az áltükrök mögül figyelik fetisizmusuk középpontját.

Fóbia fóbia:
számos halálesethez vezetett ez a szerencsétlen betegség, mely főleg a nőket szokta célkeresztbe állítani. Áldozatai sziklákról, várfalakról zuhantak le, tömegkarambolokat okoztak, háborúkat döntöttek el és még sorolhatnánk. A fóbia fóbiás akkor van veszélyben mikor a fóbiások félnek, vagy megijednek valamitől. Ha egy liftben találkozik egy klausztrófóbiás egy fóbia fóbiással, az könnyen az utóbbi öngyilkoságához vezethet, mivel minél előbb szabadulni akar a fóbia megnyilvánulásának közelségétől. Az említett zuhanásos halálesetek a tériszonyhoz köthetőek, amikor a pánikoló fóbiások elől egyszerűen a mélybe vetik magukat. Nagyon nehéz kezelni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://officerbarbrady.blog.hu/api/trackback/id/tr27475171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása